Aanbod voor lotgenoten: Samen helen

Nieuw! Samen helen van seksueel misbruik

Ik zit al een tijdje te broeden op manieren om anderen te ondersteunen bij hun proces van helen. Mijn blogcursus is daar één van de resultaten van. Maar niet iedereen kan en wil schrijven. Ik denk dat ik nog een vorm gevonden heb, waarvan ik hoop dat ze jullie aanspreekt.

Helen van seksueel misbruik

Mijn boek is voor velen een inspiratiebron. Lotgenoten herkennen de thema’s die er in staan in zichzelf. Wat ik ga doen is met een groep lotgenoten de thema’s uit het boek bespreken. Per thema lees je één of meerdere hoofdstukken en die bespreken we dan. Zo ontstaat er een groep die elkaar ondersteunt bij het helen.

Iedereen draagt bij aan de thema’s

Iedereen heeft bij elk thema wel iets bij te dragen: als je het al ‘gehad’ hebt kun je je ervaring delen en als het thema voor jou actueel is, kun je leren van de ervaringen van anderen. Ik ondersteun het proces en deel mijn kennis en ervaring over de thema’s.

Inschrijven voor 12 bijeenkomsten

De try-out wordt een serie van 12 bijeenkomsten van 3 uur, steeds één per maand. Schrijf je in voor de hele serie en je betaalt 20 euro per keer (inclusief koffie/thee). Betaal je vooraf in één keer voor de hele serie, dan krijg je het boek erbij cadeau. Als je het boek al hebt krijg je 20 euro korting. Je betaalt dus 240 euro voor de hele serie en je geeft jezelf een mooie stok achter de deur om daadwerkelijk te komen. Per keer betalen kan ook (dat is dan exclusief boek). De bijeenkomsten vinden plaats in Arnhem.

De thema’s

 1. Je eigen verhaal vertellen
 2. Omgaan met onbegrip en ongeloof
 3. Afweermechanismen
 4. Redenen om te helen
 5. Boosheid
 6. De relatie met de dader
 7. Hoe bouw je een ondersteunend netwerk?
 8. Rechtszaak, ja of nee? (spijt na?/helen door?)
 9. Liefde en intimiteit
 10. Familie
 11. Een (nieuw) leven opbouwen
 12. Vergeving?

Hoewel de thema’s hier in een bepaalde, voor mij logische, volgorde staan, kunnen we in overleg daarin variëren. Ook kan het zijn dat in een bepaalde groep een specifiek thema hevig speelt, waarvoor dan extra aandacht kan zijn. Het is de eerste keer dat ik dit doe en het is een groeimodel, dus ik nodig jullie ook expliciet uit om mee te denken.

Wil jij meedoen met ‘Samen helen van seksueel misbruik’?

Vul het onderstaande formulier in en je krijgt bericht zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.