Helden van seksueel misbruik Awards

De Helden Awards

Deze pagina verwijst je door naar de Helden van seksueel misbruik Awards pagina op hulpverlening na seksueel misbruik. Hieronder kun je van alles lezen over de Helden Awards, maar je kunt ook direct naar ‘Hulpverlening na seksueel misbruik‘ doorklikken.

Een feestelijk Gala

De woorden feestelijk en seksueel misbruik worden niet vaak in één zin gebruikt. Het lijkt bijna tegennatuurlijk. Toch is er als je goed kijkt heel wat te vieren. Want succesvol helen van seksueel misbruik is mogelijk! Je kunt een gelukkig leven opbouwen na seksueel misbruik. Maar om dat te bereiken heb je wel heldenmoed nodig!

De Helden

Heldenmoed betekent dat je de angst niet ontkent, maar er ook niet voor wegloopt. Het betekent in het geval van seksueel misbruik dat je jouw grootste angsten, jouw grootste trauma’s, aankijkt en gaat helen. Dat kun je niet alleen. Je hebt mensen nodig die je inspireren. Mensen die je ondersteunen. Mensen die in jou geloven. Helden die jou laten zien dat het niet hopeloos is. Dat er ook in jou een held(in) schuilt.

Successen moet je vieren

Wanneer je iets moeilijks doet, is het soms lastig om de moed erin te houden. Als de weg oneindig lijkt en je dreigt de moed te verliezen, dan helpt het om anderen te hebben aan wie jij je kunt optrekken. Helden die een vergelijkbaar pad hebben gelopen. Die met hun verhaal jou kunnen inspireren. Die verhalen hebben we verzameld voor de Helden Awards!

De heldengalerij

Inmiddels staan er meer van 36 helden in de heldengalerij met hun verhaal over helen. Als jij een hobbel op je weg tegenkomt, dan kun je hun verhaal lezen en daar tips uit halen en moed uit putten. Slachtoffers, hulpverleners, partners en anderen, allemaal gewone mensen, die net als jij op enige manier met seksueel misbruik te maken hebben gehad.

Het Helden Awards Gala

Om meer bekendheid te geven aan al die helden organiseren we het ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards Gala’. Een hele mondvol, maar het betekent dat we een feest organiseren dat zijn gelijke in ‘Traumaland’ niet kent. Met muziek en andere optredens, met de uitreiking van de Helden Awards. Alle helden zijn van harte uitgenodigd om het feest mee te maken. Zodat de wereld gaat zien dat helen kán!

Anonieme helden

Niet iedereen wil met zijn of haar gezicht op de website en dat hoeft natuurlijk ook niet. Iedereen die durft te helen is een held in zijn of haar eigen leven. Iedereen die een jeugd die getekend is door seksueel misbruik overleeft heeft, is een held. Het gaat bij de Awards dan ook niet om wie de beste held is, maar om het zichtbaar maken van de positieve verhalen.

De planning

Tot 15 juni kun je helden aanmelden voor de heldengalerij. Inmiddels is de aanmelding van de helden gesloten.

Van 15 juni tot en met 15 juli kan er gestemd worden op alle helden in de heldengalerij.

Van 16 juli tot en met 13 augustus vindt de ‘#ikluister helden wandeling‘ plaats, een sponsorloop om geld bij elkaar te brengen waarmee we het ‘Helden Gala’ kunnen organiseren. Wil je meewandelen of meehelpen? Kijk hier voor wat we nog nodig hebben. (spontaan dingen aanbieden mag ook, kijk voor voorbeelden hier)

Op 11 oktober 2018 zal het ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards Gala’ plaatsvinden in Duiven (Gld). Meld je aan om erbij te zijn via de link!

De spanning

Overal in het land maken helden zich klaar voor de reis naar Duiven. Ze verzamelen hun moed, trekken hun mooiste kleertjes aan, besluiten of ze in Gala komen of toch liever niet. Nog even langs de kapper, een nieuwe look, klaar om te stralen.