Elise Heerings – Hypnotherapie en maatschappelijk werk

Hypnotherapie bij seksueel kindermisbruik

Sinds 13 jaar heb ik een eigen praktijk in hypnotherapie. In mijn werk en praktijk heb ik veel te maken met verwaarlozing, mishandeling en seksueel misbruik. Niet alleen seksueel misbruik op jonge leeftijd, maar ook de gevolgen van seksueel misbruik op volwassen leeftijd en met mensen die in hun relatie seksueel misbruikt, mishandeld of verkracht worden. Hypnotherapie kan je helpen.

Durf JIJ er mee naar buiten te komen. Wie zal JOU geloven? Hoe kun je erover vertellen zonder afgewezen te worden, je mond te moeten houden of niet geloofd te worden. Het is voor velen nog een moeilijk onderwerp en vaak zijn de slachtoffers daar de dupe van. Maar niet bij mij. Ik zou je hier kunnen vertellen over hoe ik werk maar mijn cliënten die zelf seksueel misbruikt zijn kunnen dat beter, hier hun verhaal.

Verhaal cliënt met achtergrond van seksueel misbruik in kindertijd:

Elise, mijn hypnotherapeut, kende ik vanuit een andere situatie en ik adviseerde ik mijn oudste zus om eens te gaan praten met Elise. Ik wist dat zij niet lekker in haar vel zat. Mijn zus is toen gestart met hypnotherapie en ondanks dat we daar niet over praatten, zag ik een positieve verandering bij haar. Mijn behoefte om ook met Elise te praten werd steeds groter.

Zo begon mijn eigen proces. Wat ik heel prettig vond is dat hypnotherapie niet bestaat uit praten over je problemen maar ze ervaren. Dit is spannend, maar was voor mij nodig.

Eén van de belangrijkste dingen is dat hypnotherapie me opnieuw kennis liet maken met mijn lijf. Welke emotie zit waar, hoe voelt deze, etc. Elise had de rol van gids/begeleider. Niet zij had de antwoorden maar ik zelf.

Hypnotherapie heeft me vertrouwen in mezelf gegeven. Als ik kijk naar het heden, pluk ik hier nog iedere dag de vruchten van, ondanks dat ik nu ongeveer een jaar gestopt ben. Ik weet wat mijn grenzen zijn, hoe ik deze kan bewaken, maar vooral hoe mijn lijf me dit laat weten. Ik kan open staan voor nieuwe ervaringen, zoals het hebben van een eigen gezin.

Verhaal zus:

Op het moment dat ik in contact kwam met Elise had ik al veel verschillende vormen van therapie achter de rug. Elise stelde een vrijblijvend intakegesprek voor en dat ik daarna mocht beslissen of ik met haar verder wilde. Ik ben een aantal jaar bij Elise in hypnotherapie geweest. Ze heeft me begeleid naar het vinden van mijn eigen antwoorden en me ondersteund in alle beslissingen die ik heb gemaakt. Na een tijd kwam boven dat ik vanaf de eerste weken van mijn leven lichamelijk, geestelijk en seksueel misbruikt ben. Het heeft een heleboel reacties verklaard die ik in het dagelijks leven had en deze ook weggenomen. Het heeft me sterk genoeg gemaakt om te breken met mijn verleden en me te richten op de toekomst. Niet dat daarmee alles gewist is uit het verleden. Ik denk dat ik deze gebeurtenissen voor altijd met me meedraag. Maar de dagen waarop het minder gaat, zijn makkelijker te dragen.

Als hypnotherapeut, maar vooral als mens, kan ik hier nog maar een ding aan toevoegen. “Weet je niet wie je werkelijk bent?”, “ ben je niet gelukkig?”

Wacht niet: ook jij verdient het!

Elise Heerings – hypnotherapie,
v.d.Helmstraat 24,
5622 KT Eindhoven
www.hypnotherapie-online.nl
0643079323