Samen helen landelijk

Lotgenotencontact aan de hand van het boek

Samen helen is een vorm van lotgenotencontact waarbij je aan de hand van mijn boek ‘Helen van seksueel misbruik’ een jaar lang elke maand met elkaar in gesprek gaat over steeds een ander thema.

De afgelopen tijd heb ik een aantal mensen opgeleid om dergelijke groepen te begeleiden. In diverse plaatsen in Nederland kun je nu terecht als je deelnemer wilt worden van een dergelijke groep. De kosten zijn bewust laag gehouden, zodat iedereen mee kan doen.

Geen tussentijdse instroom

Doordat er thematisch gewerkt wordt en er steeds een ander thema centraal staat, blijf je uit het ‘samen slachtoffer spelen’ en kom je daadwerkelijk een stapje verder in je proces. Dat is een belangrijk voordeel, maar het heeft ook een nadeel. Het betekent dat er gewerkt wordt met een wachtlijst en er steeds pas een groep gestart wordt als er voldoende deelnemers zijn.

Wil jij meedoen met samen helen?

Meldt je aan voor een groep bij jou in de buurt. Op dit moment zijn er groepen aan het formeren in:

  • Arnhem
  • Riethoven (nabij Eindhoven)
  • Pijnacker
  • Ede
  • Heerde (tussen Zwolle en Apeldoorn) Let op, in verband met huurprijs van ruimte is deze groep iets duurder

Heb je interesse in één van deze groepen, stuur dan een mailtje. Vergeet niet de locatie van je keuze te noemen.

Ja! Ik wil meedoen aan samen helen!

Aanmelden verplicht je nog tot niets. Je krijgt meer informatie over datum, tijd en hoe het er voor staat met de wachtlijst. Tot de groep start wordt je door de betreffende begeleider op de hoogte gehouden van de stand van zaken.