Libeboek allround psychologie

Libeboek: Begeleiding bij seksueel misbruik

Mijn naam is Linda Bergmans-van Schendel. Sinds 2009 voer ik mijn praktijk Libeboek Allround Psychologie. Regelmatig begeleid ik cliënten die in hun leven te maken hebben gehad met seksueel misbruik.

In mijn behandeling ga ik uit van een gelijkwaardige benadering tussen mij en de cliënt. Ik blijf in mijn eigen verantwoordelijkheid staan en ik verwacht van mijn cliënt ook dat hij/zij in zijn of haar eigen verantwoordelijkheid gaat staan. Het is je eigen verantwoordelijkheid én verdienste om slachtoffer af te worden.

Begeleiding bij Libeboek: tough love

Dat is geen gemakkelijke weg. We zijn het gewend om weg te vluchten van onze pijn door middel van onze overlevingsmechanismen, waarover Ivonne in haar boek vertelt. Tijdens mijn begeleiding help ik de cliënt uit deze automatische vluchtroute te ontsnappen en te kiezen voor een andere. De route naar de oude pijn toe en naar wat daar onder ligt: Zelfliefde.

We kijken naar de oude werkelijkheid en halen ook alle oordelen die de samenleving erop geplakt heeft ervan af. Ieder mens ervaart seksueel misbruik anders.

In mijn begeleiding werk ik vaak met creatieve therapie, Past Reality Integration (PRI), familieopstellingen, rouwverwerking en zelfontwikkeling.

Libeboek Allround Psychologie
Linda Bergmans-van Schendel
Tel. 06-302 92 471
Valkenswaard ( Noord-Brabant)
www.libeboek.nl