Ivonne Meeuwsen – Coaching bij seksueel misbruik

Hulp bij seksueel misbruik?

Helen van seksueel misbruik kán. Je kunt het achter je laten.

Ivonne Meeuwsen, coaching bij seksueel misbruik. Ook voor partners en vrienden.

Ivonne Meeuwsen, coaching bij seksueel misbruik

Vraag nu een gratis intake-formulier aan voor online coaching.

Specialismen:

  • Partners en vrienden
  • Praten over seksueel misbruik

Praten en schrijven kan helpen met het verwerken van seksueel misbruik. Online coaching heeft een aantal voordelen boven traditionele hulpverlening:

Voordelen van online coaching

  • Het kan anoniem.
  • Je kunt je ervaringen typen in plaats van ze hardop te zeggen.
  • Het kan buiten kantooruren
  • Je hoeft er de deur niet voor uit.
  • Je kunt de sessie nog eens teruglezen (vooral handig als je dissocieert)
  • Relatief goedkoop (65 euro per sessie van een uur)

Heb je interesse in (online) coaching bij het helen van seksueel misbruik of het omgaan met je partner die misbruikt is, vul dan onderstaand formullier in en ik stuur je een intake-formulier.

 

Online coaching is géén therapie

Waar precies de scheiding zit tussen coaching en therapie is voor veel mensen niet duidelijk. Volgens mij zit het verschil vooral in het uitgangspunt. Therapie is veelal voor mensen die niet goed in hun vel zitten. Voor wie de problemen groter zijn dan wat ze aankunnen. Coaching is meer voor mensen die redelijk goed in hun vel zitten, maar toch nog ergens mee worstelen. Een coach kan dan naast je gaan staan en samen met jou naar de problemen kijken. Door er een ander perspectief dan het jouwe naast te zetten kom je toch nieuwe inzichten.

De scheiding tussen therapie en coaching is heel dun

Met deze verschillen zou ik kunnen zeggen dat ik zowel coaching als therapie aan kan bieden. Therapie veronderstelt ook vaak een bepaald soort opleiding. Therapie heb je in soorten en maten, van psychodynamisch tot creatief, van lichaamsgericht tot inzichtgevend. De term therapeut is in Nederland geen beschermd begrip, op een paar specifieke therapieën na. Dus… Ivonne de online-therapeut?

Ik voel me lekkerder bij de term coach

Uiteindelijk is dat wat voor mij telt. Ik denk dat mensen over het algemeen veel meer kunnen dan ze wellicht zelf weten. Dat het stuk waar ze mee worstelen vele malen kleiner is dan de dingen die goed gaan. Alleen juist omdat ze moeilijk zijn, vragen ze onevenredig veel aandacht.

Het is een beetje zoals regen

Het komt in Nederland héél zelden voor dat het de hele dag regent. Als je niet vaak buiten komt lijkt het echter anders. Dan vallen vooral de momenten dat het regent op. Soms hoor ik van mensen dat ze het idee hebben dat het de ‘hele dag geregend’ heeft. Maar op diezelfde dag ben ik drie keer op de fiets naar de stad geweest en ben ik maar één keer natgeregend. Die ene keer was ik wel tot op het bot doorweekt, dus die blijft me wel bij!

Soms helpt het al om je te realiseren dat je problemen niet de hele dag je leven bepalen.