Ivonne Meeuwsen – Coaching bij seksueel misbruik

Hulp bij seksueel misbruik?

Helen van seksueel misbruik kán. Je kunt het achter je laten. Hoe je dat doet? Daar kan ik je bij helpen met online-coaching.

Specialismen:

  • Partners en vrienden
  • Praten over seksueel misbruik

Praten en schrijven kan helpen met het verwerken van seksueel misbruik. Online coaching heeft een aantal voordelen boven traditionele hulpverlening:

Voordelen van online coaching

  • Het kan anoniem.
  • Je kunt je ervaringen typen in plaats van ze hardop te zeggen.
  • Het kan buiten kantooruren
  • Je hoeft er de deur niet voor uit.
  • Je kunt de sessie nog eens teruglezen (vooral handig als je dissocieert)

Heb je interesse in (online) coaching bij het helen van seksueel misbruik of het omgaan met je partner die misbruikt is, vul dan onderstaand formullier in en ik neem contact met je op.

[contact-form subject=’Stuur mij een intakeformulier’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Website’ type=’url’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Online coaching is géén therapie

Waar precies de scheiding zit tussen coaching en therapie is voor veel mensen niet duidelijk. Volgens mij zit het verschil vooral in het uitgangspunt. Therapie gaat er van uit dat er iets met jou mis is, waaraan gewerkt moet worden. Coaching gaat er van uit dat je een goed functionerend persoon bent, maar dat je door trauma en problemen belemmerd wordt. Therapie stelt een diagnose, een coach kijkt samen met jou naar de problemen.

Wél therapeutisch werk

Dat ik mezelf coach noem, in plaats van therapeut, betekent niet dat ik niet therapeutisch werk. Ik werk probleem- en trauma-gericht, maar vanuit het mensbeeld dat jij meer bent dan een setje problemen of een berg traumatische ervaringen. Je bent véél meer dan jouw geschiedenis van seksueel misbruik.

Ik ben nieuwsgierig naar jou

Als wij met elkaar aan het werk gaan, ben ik benieuwd naar wie jij bent, wat je hebt meegemaakt, hoe het je heeft gevormd, waar je in het heden in de problemen komt en wat je allemaal al hebt gedaan om te helen. Dat zijn zo ongeveer de startvragen … Dan gaan we samen aan de slag om zowel de problemen in het heden op te lossen als de storende invloed van het verleden aan te pakken, zodat je in de toekomst vrij bent van de langetermijneffecten van seksueel misbruik. Of er in ieder geval geen lást meer van hebt.