Schrijftherapie voor tijdens de Coronamaatregelen

Voor iedereen die thuiszit vanwege het Coronavirus. Dit zijn moeilijke tijden waarin voor sommigen therapie stilligt. Ter overbrugging stel ik voor om in beweging te blijven met schrijftherapie.

Schrijftherapie opdrachten

Ik ben een boek aan het schrijven over schrijftherapie, maar vreemde tijden vragen soms om een andere aanpak. Een boek zal er zeker nog komen, in de vorm van een werkboek. Maar voor nu wil ik een bijdrage leveren aan iedereen die thuiszit en dreigt onderuit te gaan.

Zelfwerkzaamheid als ondersteuning naast therapie

Je kunt de opdrachten thuis doen, zonder ze in te sturen. Dat is in elk geval al een manier om constructief met je verleden aan de slag te gaan. Maar wil je daarnaast nog ondersteuning, gerichte tips en vragen van mij als therapeut, stuur dan je werk op. Dat kost dan € 30,00 per keer. Daarbij is de standaard tekstlengte maximaal 400 woorden.

De eerste opdracht

Beschrijf in 400 woorden je huidige situatie.

Dat is natuurlijk een heel breed thema, maar hier zijn wat vragen om je te helpen. Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden, schrijf vooral over wat voor jou op dit moment actueel is, waar jij op dit moment mee worstelt of van geniet.

  • Waar woon je?
  • Wat is de invloed van de Coronamaatregelen op jouw leven?
  • Heb je therapie en hoe is dat nu tijdens de Coronamaatregelen?
  • Waar sta je in jouw helingsproces?
  • Wie staan er om je heen om je te helpen?
  • Wat doe je om jezelf gezond en stabiel te houden tijdens deze crisis?

400 woorden is ongeveer één A-4-tje. Er zit bewust een maximum aantal woorden bij de opdracht, omdat dat je ‘dwingt’ om je tot de belangrijkste dingen te beperken. Dan wordt ook gelijk duidelijk voor jezelf wat voor jou op dit moment de belangrijkste thema’s zijn.

En seksueel misbruik dan?

Als je de opdracht gedaan hebt, kijk dan ook eens naar wat de invloed is van seksueel misbruik op hoe jij nu met de Coronamaatregelen omgaat. Maak je gebruik van je afweermechanismen? Val je stil? Vlucht je in Netflix of spelletjes? Schiet je alle kanten op? Zoek je naar iemand om de schuld te geven? Kijk wat jij doet met wat er op je pad komt.

Insturen graag in .doc

Mocht je je schrijfsel willen insturen (en het hoeft niet, het therapeutische effect van schrijven, werkt ook als je het (nog) niet laat lezen), stuur het dan in een .doc of .docx formaat aan ivonne.windtraveller@gmail.com

Je kunt het boek, net als alle boeken van uitgeverij Ivonne Meeuwsen, bestellen via hulpverleningnaseksueelmisbruik kosten: €17,50 plus verzendkosten (€4,00 binnen NL/ € 8,00 in België). Mail me!

 

Eén gedachte over “Schrijftherapie voor tijdens de Coronamaatregelen

  1. Ik leef al mijn hele leven alle maatregelen van het corona-virus. Ik zie en voel dat het nu voor mijn positieve effecten heeft.
    Mijn eigen persoonlijkheid en ook hoe ik vroeger door geweld en misbruik en het op latere leeftijd controleren ervan, is waar ik nu gebruik van kan maken, van het mijn aangeleerde. Mijn afstand bewaken, scherp en oplettend zijn, controlegedrag. Dat zie en voel ik als een soort rijkdom nu. Het is een uiterst vreemde tijd, maar alles gaat voorbij, ook dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.