I Thrive! Healing child sexual abuse: Update

I Thrive! Healing child sexual abuse

De voorbereidingen duren altijd veel langer dan ik verwacht bij een nieuw boek. Het was dan ook beslist niet realistisch om te verwachten dat ik de Engelstalige versie al in april op de markt wilde hebben. De vertaling was op tijd klaar, maar voordat het dan een fatsoenlijke e-pub is, dan ben je wel weer een tijdje verder. Daar zijn we nu bijna ūüôā

Voorwoord

Natuurlijk had ik het prachtige voorwoord van Lou Repetur kunnen vertalen voor de Engelstalige e-Pub, maar hoe groot haar naam en die van Movisie in Nederland ook is, in Amerika kent niemand haar. Het is altijd fijn als iemand die je kent iets zegt over een boek wat je wellicht wilt kopen. Welke mensen zijn in Amerika bekend in relatie met seksueel misbruik?

Oprah Winfrey, de vanzelfsprekende eerste keuze

Oprah behoeft geen verdere introductie lijkt me. Het is ook bij nagenoeg iedereen wel bekend dat zij in haar jeugd seksueel misbruikt is. Een inspirerender mens zou ik niet hebben kunnen bedenken. Bovendien zou ze met haar boekenclub veel voor het boek kunnen doen. Maar bereikbaar? Dat is ze bepaald niet.

Judith Hermans, vooral bekend vanwege haar boek

Judith Hermans is wat minder bekend dan Oprah, zeker in Nederland, maar als ik erbij vertel dat zij de auteur is van Trauma en herstel dan gaat er bij veel mensen een lichtje branden. Een geweldige invloedrijke vrouw die het begrip PTSS voor het eerst in verband bracht met seksueel misbruik en de relatie legde tussen de verschijnselen van frontsoldaten en mensen die seksueel misbruikt waren. Haar kon ik gewoon een mail sturen via haar werk! Helaas is zij extreem druk en gaf ze aan dat ze niet binnen afzienbare tijd een boek zou kunnen lezen en becommentari√ęren. Ze wil wel een review schrijven als het boek er eenmaal is. Ook lief van haar.

Vincent Felitti, onderzoeker van het befaamde ACE onderzoek

Het onderzoek van Vincent Felitti en zijn collega’s naar ‘Adverse Childhood Experiences’ heeft¬†in Amerika veel tongen los gemaakt. Dat mensen psychische problemen kregen na een jeugdtrauma, dat wist men wellicht, maar de reikwijdte en de epidemische proporties ervan waren niet bekend. Dat er daarnaast een aantoonbaar hoger risico is op allerlei lichamelijke aandoeningen was niet bekend. Hartfalen, diabetes, kanker, noem de ernstige ziekten van deze tijd maar op en er is een relatie. Wil je meer weten over het onderzoek, lees dan mijn blog over ACE.

Vincent Felitti¬†wil het voorwoord voor ‘I Thrive’ schrijven!

Ook hij gaf aan dat hij tijd nodig zou hebben, zeker twee maanden. Dat was even slikken, maar hij wilde het boek graag lezen en er een voorwoord voor schrijven. Dan sta je voor de keuze: verleng ik de deadline of ga ik zonder voorwoord aan het werk. Het werd de verlenging. In Nederland heb ik ervaren hoeveel deuren er open gaan als je een belangrijke naam in je boek hebt staan. Dat wil ik ook in Amerika, want ik wil graag zoveel mogelijk mensen bereiken met mijn boodschap dat helen k√°n.

Het voorwoord is binnen

Ik lees het voorwoord en ik kleur tot achter mijn oren! Wat Vincent Felitti over mij en mijn boek zegt, is onder andere dit:

‘This is an important book. It speaks clearly, engagingly, and understandably about the ordinarily unspeakable. The author is highly perceptive, intelligent, kind, and open. She has provided with this book a significant tool to help a very large portion of the English- and Dutch-speaking world, both men and women, girls and boys.’

Vertaald:

‘Dit is een belangrijk boek. Het vertelt op heldere toon, betrokken en begrijpelijk over wat normaal gesproken onbespreekbaar blijft. De auteur heeft een scherpe kijk, is intelligent, vriendelijk en open. Ze geeft¬†met dit boek een belangwekkend stuk gereedschap om te helen, in handen van een erg groot segment van de Engelstalige en Nederlandstalige wereld, voor mannen en vrouwen en jongens en meisjes.’¬†

Ik word er haast verlegen van…

Mijn nieuw deadline is inmiddels vastgesteld op 1 september. Wordt vervolgd.

2 gedachten over “I Thrive! Healing child sexual abuse: Update

  1. Wat een geweldig compliment Ivonne, en terecht als ik kijk naar het Nederlandse boek!! Wordt de Engelse versie ook met die prachtige foto’s uitgegeven?

    • Dank je wel voor het compliment!
      Jazeker, ook in de Engelse versie komen de prachtige foto’s van Agnes van der Graaf. Zelfs √©√©n meer dan in de Nederlandse versie, want ik heb daar het hoofdstuk over partners herschreven en in twee delen gesplitst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.