Bereken hier je NEK-score (ook wel ACE-score)

De NEK-score is een belangrijke indicatie voor problemen

Allerlei informatie over de ACE-score begint ook het Nederlandse publiek te bereiken. ACE’s: Adverse Childhood Experiences heb ik vertaald als NEK’s: Negatieve Ervaringen in de Kindertijd. Een hoge ACE/NEK-score leidt tot een verhoogde kans op allerlei ziekten en aandoeningen. Hier vindt je een korte vragenlijst op basis van het Amerikaanse onderzoek, in het Nederlands, zodat ook jij je NEK-score kunt berekenen.

Wat kun je met je NEK-score?

Wat de NEK-score onder andere betekent kun je hier lezen. Een hoge NEK-score betekent een verhoogd risico op allerlei aandoeningen en ziektes. Met die kennis kun je je voordeel doen, door preventief aan de slag te gaan, de negatieve ervaringen te verwerken, fysieke risico’s te vermijden, etc. Het helpt al als je je ervan bewust bent dat een aantal van je (gedrags)problemen, van je verleden kunnen afstammen en dat het helen van je verleden dus ook de voedingsbodem van je problemen weghaalt.

 

3 gedachten over “Bereken hier je NEK-score (ook wel ACE-score)

  1. ik ben er na jaren van wegstoppen achtergekomen dat mijn vader mij aks kind sexueel misbruikt heeft. Heel langzaam dringt het tot me door wat er is gebeurd en hoeveel impact dat op me heeft.. Heel moeilijk; ongeloof , pijn
    Alles… Het kan niet waar zijn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.