Ik ben een beschadigde man

Op verzoek anoniem

Mijn verkorte levensverhaal

Ik ben een beschadigde man door sexueel misbruik en zinloos geweld. Ik ben 54 jaar en mijn leven is van mijn twaalfde tot achttiende een hel geweest. Nadien heb ik een dubbelleven geleefd tot mijn dertigste.

De rode draad in mijn leven

Deze vreselijke periode achtervolgt mij nog steeds. Ik heb alles zelf moeten doorstaan. Steun, begrip en medeleven is er weinig geweest. Ik loop in totaal met drie trauma’s, waardoor ik in het leven totaal niet kan functioneren.

Mijn pubertijd was overleven

In mijn pubertijd heb ik problemen niet kunnen oplossen. Mijn normale ontwikkeling is geremd door een periode die bestond uit overleven, pijn, verdriet, wanhoop, angst en eenzaamheid. Mijn hele leven al probeer ik uit die vicieuze cirkel te komen, wat zo moeilijk is.

Van slachtoffer naar overlever

Het woord slachtoffer verandert in overlever en dat klinkt goed. Ik ben ook een overlever, ik heb vreselijk veel ondernomen om te helen en nu zit ik helaas weer, door problemen van nu, psychisch aan de grond. Die problemen zijn ontstaan vanuit sexueel misbruik. De basis voor mij is dat ik niet geleerd heb wat interactie tussen mensen is. Ik voel niet waar precies de afstand ligt, tussen privé en zakelijk.

Wat is liefde? Geen idee

Ik heb nooit geleerd en gevoeld wat liefde is, ik ken en herken het niet. Ik ben alleen maar bezig of ik goed genoeg ben voor de ander. Sexualiteit moet mooi zijn, maar voor mij is het een doffe ellende, een zwart grauw vlak, waardoor alle ellende in het dagelijkse leven ontstaat.

Ik heb vanuit de maatschappij nooit hulp gehad

In de maatschappij ben ik nog nooit geholpen. Ik ben arbeidsongeschikt verklaard na veel ellende bij sociale dienst en UWV. Momenteel word ik door mijn hulpverlener geholpen. Daar ik weinig geld heb, zoeken we reguliere hulp bij ggz.

De weg door vele therapieën

Na vele psychologen, psychiaters en een groep van mannen die sexueel misbruikt zijn, heb ik dit keer hulp van een sexuoloog. Ik wil mijzelf terugvinden, los komen van het sexueel misbruik. Ik heb nog steeds problemen met angst, geen eigenwaarde, afhankelijkheid. Ik heb niet geleerd voor mijzelf op te komen, word vaak gebruikt door mijn goedheid, zachtheid.

Mensen denken dat ik homo ben

Ik word vaak bestempeld als een homo, terwijl diep van binnen het verdriet en de pijn zit wat ik heb doorstaan door deze man. Hij ging zo geraffineerd te werk, dat ik alleen zijn handen en zegelring weet. Ik ben aangevallen, verkracht, geschopt, met sigaretten bewerkt op plaatsen waar zich kleding bevond, zodat mensen het niet zouden zien en hij dus gewoon zijn gang kon blijven gaan.

Psychisch en fysiek aangetast

Mijn psychische heeft mijn lichamelijke aangetast en samen hebben ze een visieuze cirkel tot stand gebracht, met altijd een uitkering (nu een wajong). Ik hoop dat er iets aan mijn lichamelijke problemen gedaan kan worden. Slechte beschadigde huid, een hoge stem (stress, testosteron tekort? ), mimiek in gezichtsuitstraling, stotteren door stress, hoofdpijn, spierpijn, darmklachten. Psychische klachten vanuit sexueel-misbruik, moeite met sociale omgangsvormen tussen mensen, privé en zakelijk, onzekerheid, onduidelijkheid. Ik zit echt compleet aan de grond

2 gedachten over “Ik ben een beschadigde man

 1. heel veel sterkte!. Veel van je verhaal is herkenbaar – houd hoop. het feit dat je het allemaal onder ogen kunt zien en er nog bent laat zien dat je een echte overlever bent!

  hugg

  Marcel

 2. Beste anoniem,
  Ik begrijp jou heel goed. Ik ben vanaf mijn 8 ste tot mijn 16 jaar seksueel misbruik. Ik ben door veel therapieën sterker op geworden. Mijn trauma ervaring heb ik goed kunnen verwerken. Mijn ouders heb ik vergeven en die leven niet meer. Wat liefde betreft zal ik uitleggen. Je hebt ook geestelijke liefde. Bij wijze van spreken kan je de liefde vinden bij mensen die om je geven, een luisterend oor, een bemoediging door een brief of een email, helpende hand bieden, respect hebben voor elkaar, eenzame mensen bezoeken en iemand spontaan uitnodigen voor een bezoek of om leuke dingen te doen.
  Vroeger wist ik ook niet wat liefde is. Seks zelf kan je niet echt liefde noemen. Het is een bedrogsgenot. Je kan er aan verslaafd raken ook. Seks voor in het huwelijk kan een samenvatting zijn met liefde. Dan laat je zien dat je van elkaar houd. Een knuffel is ook liefde, een troost en arm om je heen, een schouderklopje, hand geven etc.
  Verder kun je een soort brief schrijven naar de dader met wat hij jou heeft aangericht. Je hoeft het niet op te sturen. En je kan schrijven over hoe jij je voelt. Gevoelens liegen niet. Verder met alle respect wens ik jou een goed toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.