Kleien om te helen – ingezonden brief

Brief over kleien

Ik kreeg onderstaande brief van Mia en met haar toestemming deel ik deze met jullie. Een mooie tip, kleien om te helen. Zelf heb ik veel verwerkt met schilderen, soms ook door te kleien. Aan het begin van mijn proces tekende ik veel, op kleine vellen en met pen en inkt, hele nare beelden. Maar hoe je jouw eigen hobbies ook inzet, het kan je helpen om bij je emoties te komen en ze te verwerken in een beeld.

Hallo Ivonne,

kleien om te helenIk ben bezig met het verwerken van mijn seksueel misbruik.
Ik opende net jou mail en vond het leuk om deze foto te delen met jou! Kleien werkt voor mij zo helend!

Ik lees je mail altijd. De ene keer raak ik volop in de weerstand, de andere keer draagt het gewoon bij aan mijn proces qua herkenning en erkenning.

Ik wist niet dat het verwerken van mijn misbruik (kind en volwassene) zo’n zwaar proces zou zijn. Maar wanneer ik er echt voor en in kan gaan staan…..is er niets beters dan dat!
Ik ben er nog niet. Heb beelden genoeg in mijn hoofd, de emoties stromen en ik schrijf, dicht,schilder en boetseer….

Ik kom meer in contact met mijn innerlijk kind…. zo mooi!!!! Ik leer haar weer lief te hebben en te communiceren, en vertrouwen te hebben, uit het isolement te komen, onvoorwaardelijk er te zijn voor haar…..Onvoorwaardelijke liefde te voelen en te verbinden met het contact met mijn lichaam, wat helend werkt!

Ben veel moe maar hoop dat dit gaat veranderen door verwerken!

Zwaar, heftig, maar zo de moeite waard.

Ben trouwens nieuwsgierig naar het 4e boek dat je geschreven hebt.
Partners krijgen heel veel te verduren…..pijnlijk ook voor hen!
Dat relaties daar door vast lopen herken ik helaas ook, zo moeilijk om je eigen stukje te lopen en niet weer loyaal te zijn. Wat uiteindelijk ook niet meer werkt.
Zo’n moeilijk proces……ruimte geven en nemen en accepteren.

Harte groet,
Mia

Het partnerboek waar zij naar verwijst, daarvan kan je hier een voorproefje lezen: Download hier een voorproefje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.