Twee ingezonden gedichten

Deze gedichten van S/ geven vooral een sfeerbeeld van hoe diep seksueel misbruik ingrijpt.

Treurwilg

Als de dag in zwartkijken achter
de einder hinkt, groeien mijn stompe
wortels in fossiele leegtes, ik verbuig
mijn stamboom, vruchteloos als een groen blaadje,
tot het bladderen van mijn schors, wat blijft
is het mos, stilte sluipt
tot de kruin van mijn huis.
S/

Onderhuids

’s Avonds als ik sta
te duisterwachten peuzelt
de angst mijn broodbrein
tot knokige korsten

Ik ben een lammelot 
van de nacht die onderhuids 
gevangen in foetusdenken 
kooit

Hier stoten mijn chromosomen
dwars, in deze schoot 
vang ik nauwelijks geboren
licht, in dit embryonale
tasten kom ik geen
navelstreng verder
S/

Vergelijkbaar gedichten lees je hier

Gedichten schrijven

Het schrijven van gedichten kan een goede manier zijn om uitdrukking te geven aan het onzegbare. Door op een creatieve manier je verhaal naar buiten te brengen, maak je een begin met helen, je houdt immers niet alles meer krampachtig binnen.

Gedichten delen

Wanneer je de gedichten ook nog eens deelt, wordt het geheim doorbroken en begint het herstel van jouw eigen plek in de wereld innemen. Door uitdrukking te geven aan wat jou in het diepst van je ziel heeft getroffen, geef je jezelf toestemming om er te zijn, mét al je pijn, mét al je emoties. 

Publiceren op deze site

Mocht je met je gedichten en gedachten willen uitreiken naar lotgenoten, dan is het misschien een idee om je gedichten en andere schrijfsels in te sturen, of een keer mee te doen aan één van de periodieke schrijfwedstrijden

Hulp vragen mag

Vaak is voor jezelf dingen opschrijven een eerste stap. Het delen hiervan of het zoeken van hulp hierbij is dikwijls een tweede stap. Hulp vragen mag, is dikwijls zelfs noodzakelijk omdat het ingewikkelde dingen zijn waar je in je eentje niet makkelijk uitkomt. 

Zoek je hulp na seksueel misbruik, klik dan hier

2 gedachten over “Twee ingezonden gedichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.