Matroesjka

Het boek van Matroesjka

Op dit moment ligt het boek Matroesjka bij de drukker. De boek ziet er prachtig uit en gaat zeker een aanwinst zijn voor eenieder die, vanuit welke positie dan ook, te maken heeft met DIS en/of sadistisch, georganiseerd kindermisbruik.

Gebeurt dat in Nederland?

Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in Nederland en zeker, dat gebeurt ook hier. De plaatsnamen en namen van alle betrokken personen zijn zorgvuldig geanonimiseerd, want de kinderporno en sadistische netwerken, waarvan Matroesjka slachtoffer was, zijn ook vandaag de dag nog actief in Nederland. Het georganiseerde aspect van het misbruik komt in het boek duidelijk naar voren. Toch gaat het boek daar niet alleen over. Het gaat vooral wat een kind doet om zulke heftige gebeurtenissen te overleven.

Het ontstaan van DIS

Matroesjka gaat voornamelijk over DIS en het beschrijft onder meer het ontstaan van het systeem van meelevers en medemeelevers zoals Matroesjka hen noemt in haar boek. Ze vertelt over haar ervaringen hiervan en hoe zij er op latere leeftijd achter komt dat het bijvoorbeeld níet normaal is om op je 16e geboren te worden.

DIS is niet het probleem maar de oplossing ervan

Matroesjka spreekt ook de hulpverlening direct aan om met andere ogen naar DIS te kijken, het niet als een probleem te zien, maar als de oplossing voor wat het kind op jonge leeftijd is aangedaan. Ze nodigt therapeuten uit om te kijken naar de kracht en de inventiviteit van deze oplossing en van daaruit hulp te bieden.

Voor wie is het boek geschikt?

Op dit moment zijn er veel mensen met het onderwerp bezig en voor ieder van hen is dit boek een aanrader. Georganiseerd, satanisch en/of sadistisch kindermisbruik is onder de aandacht gebracht o.a. door Argos en er zijn lopende kamervragen over hoe wijd verbreid dit netwerk in Nederland is. Aan het bestaan ervan kan al lang niet meer getwijfeld worden. Daarom is Matroesjka een verrijking voor iedereen die te maken heeft met dit thema, als slachtoffer, omstander of hulpverlener/therapeut.

Voor wie is het boek minder geschikt?

Hoewel het boek met een oog voor wat er kan triggeren is geschreven, gaat het niet voorbij aan het benoemen wat er is gebeurd. Wanneer je nog aan het begin van je verwerking staat, wanneer je triggers nog leiden tot (zelf)beschadigend gedrag, of wanneer je evenwicht in het leven nog erg wankel is, is het wellicht beter om nog even te wachten met het lezen van dit boek.

Triggers vermijden of niet?

Triggers zijn op zichzelf niet slecht, het is vaak een uitnodiging om te helen, maar de dosering is daarbij wel van belang. Het helpt als je passende hulpverlening hebt.

Waar en wanneer te koop?

Het boek is te koop via onze winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.