Springlevend van Ilse Krabben

Springlevend

Ilse Krabben schreef dit prachtige kinderboek Springlevend. Hoewel het niet per se gaat over seksueel misbruik, wil ik het graag aanbevelen. Het is een vraag en antwoord boek voor levensvragen van kinderen.

Sprekende illustraties

Het eerste wat opvalt aan het boek is hoe prachtig het geïllustreerd is. Kleurige plaatjes die niet alleen kinderen zullen aanspreken.

‘Dit boek had ik als kind graag willen hebben’

Auteur Ilse Krabben werkt als theaterdocent met kinderen. Het boek komt voort uit haar eigen ervaringen als kind en de vragen die kinderen in haar theaterlessen stellen. De antwoorden zijn bemoedigend, liefdevol geschreven en daarmee biedt Springlevend kinderen een systeem waarmee ze hun verschillende emoties en ervaringen onder woorden kunnen brengen. Als je iets kunt benoemen, kun je het verwerken.

Voor kinderen en innerlijke kinderen

Springlevend geeft kinderen een taal waarmee ze uitdrukken wat ze voelen en wat hen bezighoudt. Mensen die seksueel misbruikt zijn, ontbreekt het maar al te vaak aan toegang tot hun emoties. Dit boek geeft op een speelse manier ruimte om in gesprek te gaan over al die ingewikkelde gevoelens.

Voor wie is dit boek

De eerste doelgroep van dit boek is natuurlijk de kinderen. Als je een kind in de problemen ziet is de eerste neiging om over de problemen te spreken. Dit werkt meestal niet, juist als het om seksueel misbruik gaat. Eerst moet er vertrouwen opgebouwd worden, voordat een kind kán vertellen wat er echt dwars zit. Dit boek kan helpen om dat vertrouwen op te bouwen, door het samen met het kind te lezen en te praten over de vragen in het boek.

Ook voor mensen die willen helen

Springlevend is een laagdrempelige manier om opnieuw in contact te komen met je gevoelens. Het fijne van het boek is dat het een andere ingang geeft naar oude gevoelens dat de traumagerichte therapie-vormen. In het bijzonder als je nog moeite hebt om te praten over jouw traumatische ervaringen, kun je met behulp van dit boek toch aan de slag met je innerlijke kinderen.

Waar te koop?

Het boek is te bestellen via Bol.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.