Traject: Krachtig verder na seksueel misbruik

Traject voor lotgenoten

Voor het 4e jaar gaat het Traject van start: ‘Krachtig verder na seksueel misbruik’.

Hoe ziet ‘Krachtig verder na seksueel misbruik’ er uit?

In dit Krachtig Verder Traject komen DE KEY thema’s na seksueel misbruik terug. Het is een plek om te delen op een bijzondere wijze: door kunst in de vorm van beelden en door te werken met het lichaam. Er worden verschillende therapeutische methodieken ingezet, om jouw verhaal en perspectief van verschillende kanten te belichten. Samen sta je sterk en kom je verder. Leer te bewegen in de instabiliteit van het leven en (her)ontdek jouw verhaal, jouw kracht, jouw dromen!

De kracht van het traject is om een periode samen op te lopen, de herkenning en bemoediging van elkaar. Door in een kleine groep te werken is er naast het groepsproces ook voldoende individuele ruimte. Door gebruik te maken van verschillende methodieken worden nieuwe verdiepende ervaringen opgedaan.

Inhoud

Wat zit er in het Krachtig Verder Traject?

 • EBOOK 7 essentiële tips over herstel na seksueel misbruik
 • 6 lotgenotendagen in kennismaking met verschillende methodieken
 • Ondersteunende opdrachten om thuis aan verder te werken
 • Facebook Community
 • Eindstuk met uitnodiging van partners en betrokkenen

Thema’s

Om welke thema’s gaat het?

 • Jouw Verhaal
 • Steunbronnen
 • Humor en plezier
 • Vastzittende emoties
 • Dissociatie en stabilisatie
 • Een woord aan de dader
 • In contact met je lichaam
 • Initimiteit en Seksualiteit
 • Rouw na seksueel misbruik
 • Omgang met (familie) relaties
 • Een plek in de maatschappij
 • De instabiliteit van het leven
 • Jouw Kracht, Jouw Dromen’

Wie geven het Traject ‘Krachtig verder na seksueel misbruik’?

Initiatiefnemer van dit traject is Rineke van Setten. Zij wordt hierin bijgestaan door Nadia Koolma.

Rineke van Setten

Rineke is Dramatherapeut, Developmental Transformations practitioner en Pessotherapeut. Zelf is ze ervaringsdeskundig op het gebied van seksueel en huiselijk geweld, rouw en verlies. In 2014 heeft Rineke onderzoek gedaan naar de inzet van dramatherapie na seksueel misbruik en in 2017 is ze opdrachtgever voor vervolgonderzoek geweest. In 2016 en 2017 voor verdiepende training naar het PTSD center in Amerika geweest. Rineke werkt vanuit haar eigen praktijk Belief en Beleef en bij 1NP in de Basis en Specialistische GGZ. Zij zet zich in voor verbetering in traumahulpverlening en heeft van daaruit het Traject ontwikkeld, die zij sinds 2016 met verschillende dramatherapeuten geeft.

Nadia Koolma

Nadia is Dramatherapeut en natuurvoedingsdeskundige, zij heeft zich verder geschoold in mindfullness en Acceptance and Commitment Therapy. Zij heeft haar eigen praktijk Straal! en is daarbij gespecialiseerd in de behandeling (hoog)sensitieve personen die last ervaren in de prikkelverwerking. Op dit moment werkt ze voor verschillende opdrachtgevers met uiteenlopende doelgroepen en hulpvragen. Naast dat Nadia werkervaring heeft in het werken met het thema seksueel misbruik heeft ze ook binding met het thema vanuit familiair verband.

Wat gaan we doen?

We gaan aan het werk met allerlei methodieken, waaronder dramatherapie, schaduwtheater, pessotherapie, narratieve therapie, Developmental Transformations en psychodramatechnieken. We werken daarnaast toe naar een eindstuk waarbij partners en/of betrokkenen kunnen worden uitgenodigd op de laatste dag.

Ervaringen van eerdere deelnemers van krachtig verder:

“De meest diepe schaamte overwon ik in contact met lotgenoten. Dat je niet hoeft uit te leggen of te verantwoorden, maar dat ik er mocht zijn met alles wat er was. Met name de meer indirecte werkvormen zoals DVT hebben me geholpen meer contact met mezelf en de ander te krijgen. Welke emoties, behoeften, fantasieën, verlangens ervaar ik en hoe maak ik daar ruimte voor?”

“Krachtig verder vol geloof in jezelf!!”

“Bijzondere ontmoetingen op een pad vol verwarrende kruispunten, boeiende wegwijzers en houvast in oefenen met kwetsbaarheid ondersteund door het enthousiasme en het warme welkom zorgen ervoor dat het traject zijn naam meer dan waardig is.

“Dit traject droeg bij aan het nog meer heel worden van mijn hart. Er was herkenning en erkenning. Tijdens dit traject geen ‘moeten’, maar ontmoeten. Welteverstaan bijzondere ontmoetingen: kwetsbaar, krachtig en kleurrijk.”

Meer informatie

Het Traject ‘Krachtig verder na seksueel misbruik’ start 16 oktober 2020.

Klik op onderstaande link voor meer informatie:

Meer informatie over het Traject:

Belief en beleef

Meld je aan via:

info@beliefenbeleef.nl of www.beliefenbeleef.nl

Eén gedachte over “Traject: Krachtig verder na seksueel misbruik

 1. Voor wie nog twijfelt, een echte aanrader. Het traject kan je helemaal geven wat het belooft. Mij heeft het veel kracht gegeven om verder te gaan in mijn verwerkingsproces. De erkenning die je bij lotgenoten kan vinden, laat je even ontsnappen aan de dagelijkse strijd en geeft ondanks de confrontatie ook een gevoel van thuiskomen omdat je in alle facetten helemaal jezelf kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.