De ‘Helden Awards’ heeft geld nodig

De ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards’

Hulpverlening na seksueel misbruik organiseert dit jaar voor het eerst de ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards’. Waarom we dat doen staat hier. Deze blog gaat over hoe we de Helden Awards gaan financieren. En over hoe jij kunt helpen om de Helden Awards tot een groot succes te maken.

Het Helden Awards Gala

De Helden verdienen het om gevierd te worden. Om positieve aandacht te geven aan wat er allemaal goed gaat op het gebied van helen van seksueel misbruik. Om het inspirerende verhaal dat elk van hen heeft, breed onder de aandacht te brengen. Daarom organiseren we een groot Gala voor onze helden. Met muziek, dans en natuurlijk de Awards!

Zo’n Gala kost geld

Het organiseren is een bult werk en dat doen we zonder winstoogmerk. Maar een aantal dingen kost nou eenmaal geld. Denk aan zaalhuur, catering, artiesten, te veel om op te noemen. We hebben subsidie aangevraagd, maar om nou te gaan zitten afwachten of die er komt … Dat is onze stijl niet. We hebben dus een plan bedacht over hoe we aan geld kunnen komen.

De #ikluister Helden Wandeling

We gaan een sponsorwandeling houden! De  ‘#ikluister Helden Wandeling’. Om geld op te halen voor de Helden Awards én tegelijk om zichtbaar te maken hoeveel helden er zijn. Inmiddels staat er al heel veel informatie over de route online. Wij gaan 150 kilometer op blote voeten lopen voor het goede doel.

Wandel jij ook (een middagje) mee?

Van 16 juli tot 13 augustus 2018 gaan we op pad. Wij, Agnes en ik, gaan op blote voeten, maar als jij meeloopt mag je zelf weten wat je aan je voeten doet. Elke middag van de wandeling proberen we zo veel mogelijk mensen op de been te krijgen, om te laten zien dat we helden zijn. Dat we ooit slachtoffer waren, maar dat helen kán!

Wie mag er meedoen?

Jij mag meelopen, of je nu aan het begin van je heling staat, al een flink eind op weg bent of al helemaal klaar bent. Jij mag meewandelen als je de Helden een warm hart toedraagt of op een andere manier geraakt bent door het thema seksueel misbruik, ook als je zelf geen slachtoffer bent. De wandeling is relatief kort, we doen ‘s middags nooit meer dan 5 kilometer (ook al omdat op blote voeten lopen beduidend langzamer gaat). De uitdaging zit ‘m niet in hoever je gaat lopen, de uitdaging zit in je laten zien voor het thema. Ben jij de held(in) die het aandurft?

Ben jij de held(in) die liever anoniem blijft?

Natuurlijk zijn ook mensen die liever niet gezien willen worden ook helden! Als jij jouw grens hierin durft te voelen, aangeven en respecteren, dan ben je nét zo goed een held! Wil je toch je verhaal delen? Overweeg dan om mee te doen aan een ochtendwandeling tijdens de ‘#ikluister Helden Wandeling’. Dan schrijf ik je verhaal op voor het boek ‘(anonieme) Helden van seksueel misbruik en hun weg naar een gelukkig leven’. Zo kun je anoniem blijven en toch mensen inspireren met jouw verhaal.

Iedereen kan meedoen!

Hoe ver durf jij uit je comfortzone? Wat kun jij bijdragen? Iedereen kan meedoen en deze actie ondersteunen. Er zijn inmiddels helden opgestaan die (soms anoniem) hun talenten aanbieden en daarmee een donatie aan de ‘Helden Awards’ geven. Maar de meest eenvoudige manier is om geld te geven. Naar vermogen, want ook kleine beetjes tellen.

Hoe kun je geld sturen?

Doneren is heel eenvoudig: Je stuurt een Whatsapp of SMS bericht naar mij: 06-10151617 en zegt hoeveel je wilt doneren. Ik stuur je dan een Tikkie, of als je niet via je telefoon kunt betalen, een rekeningnummer. Zo gemakkelijk kan het zijn om vandaag een heldendaad te verrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.