Jij bent een held!

Helden gezocht!

We zoeken nog helden voor de ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards’. Je kunt helden aanmelden in 6 categorieën: Geheelde held, goed bezig, partner van … , therapeut/hulpverlener GGZ, therapeut/hulpverlener vrijgevestigd en ‘anders’. Inmiddels staan er al meer dan 25 helden online met hun foto en verhaal.

Verhalen ter inspiratie

De verhalen van onze helden gaan over wat zij hebben gedaan om te helen. Geen ellenlange verhalen over wat hen is overkomen, maar juist wat hen heeft geholpen. Inspirerend om te lezen en elk van hen heeft een andere oplossing voor de problemen die ontstaan door seksueel misbruik. Zo kun je veel inspiratie halen uit deze verhalen voor je eigen heling.

De aanleiding: #metoo

Naar aanleiding van #metoo zijn veel mensen met hun verhaal naar buiten getreden. Wat ons opvalt in de media is dat het dan vooral gaat om het verhaal over vroeger. Over wat er gebeurd is, over hoe erg het allemaal was. De focus ligt dan op het slachtofferschap. Nou wil ik niet ontkennen dat we slachtoffers zijn, maar dat betekent nog niet dat we levenslang die rol moeten vervullen!

Aandacht voor de helden

Als je alleen het nieuws over seksueel misbruik volgt, zou je er depressief van worden. Wij vonden het tijd om een ander geluid te laten horen, om de voorbeelden van geheelde helden te vieren. Daarvoor hebben we een ‘hel(d)en van seksueel misbruik Award’ in het leven geroepen. Het is een eerbetoon aan de heldenmoed die iedereen die durft te helen van seksueel misbruik laat zien.

Meld jouw held aan!

Wie inspireert jou? Aan wiens verhaal heb jij je op kunnen trekken? Wie is die therapeut die jou net een zetje in de goede richting geeft? Jouw helden zijn welkom op de site, maar er is een voorwaarde: Je kunt jouw held niet anoniem aanmelden. Zo dagen we ook jou uit om de held(in) in jezelf ook te laten zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.