Winnende verhaal wedstrijd maart: Mijn grootste geheim

Triggerwaarschuwing:

Onderstaand verhaal is expliciet. Het vertelt in detail over het seksueel misbruik en hoe dit plaatsvond. Dat betekent dat het kan triggeren. Houd daar rekening mee, lees dit op een moment dat je goed in je vel zit en zorg dat je eventueel toegang hebt tot hulp. Getriggerd raken is niet erg, het is vaak een uitnodiging om te helen, maar als het te veel is en het overspoelt je, is het handiger om even wat afstand te nemen.

Het winnende verhaal

Ik heb dit verhaal als winnaar gekozen, omdat het helder maakt, vanuit het perspectief van het kind, wat de gevolgen zijn van het geheim. Daarnaast spreekt er een grote kracht uit. Het is inspirerend om te zien dat iemand die zoveel heeft meegemaakt, toch een goed leven kan opbouwen, tot rust kan komen en zelfs vergeven kan.

Mijn grootste geheim

Ik ben altijd op zoek geweest naar liefde. Op mijn jonge leeftijd heb ik nooit bij stil gestaan wat echte liefde inhoud. Vanuit mijn geloofsovertuiging leer ik de ware liefde kennen.

Misbruikt

Wat mij raakte is dat ik door enkele jongens werd misbruikt. Als ik 15 jaar ben krijg ik voor het eerste verkering. Hij is erg lief. Hij weet dat ik thuis geen aandacht krijg en op school gepest word. Ik ben ontzettend verlegen. Hij verwent mij. Omdat ik verliefd ben zet ik mij af tegen mijn ouders en mijn familie. Ik loop steeds vaker weg van huis. Ik blijf bij hem slapen.

Ik ben nog maagd

Ik ben dan nog maagd. Ook dat weet ik niet, mijn ouders hebben mij nooit voorgelicht. Ik werd ongesteld toen ik 14 jaar was. Mijn moeder geeft mij een kus als ik haar dat vertel en ze feliciteert mij, dat ik een jonge vrouw ben geworden. Op school durf ik er nooit over te praten. Als mijn klasgenootjes er over beginnen valt er een last van me af.

Drie jaar ouder

Mijn vriendje is drie jaar ouder dan ik. Hij is geen Nederlander maar dat maakt niet uit. Hij haalt mij van school af. In het park geeft hij mij een tongzoen. Ik ril over mijn lijf. Het is zo opwindend. Maar ik weet niet wat mij overkomt en hij begint mij te betasten. Het geeft een lekker gevoel. Hij hijgt in mijn oor en zegt dat hij met mij wil neuken. Dat is de eerste keer. Maar ik heb gehoord dat je zwanger kan raken als je met een jongen vrijt.

Hij heeft mij in zijn macht

Hij bedenkt een oplossing. Ik ben jong en naïef en weet niet of het slecht is. De eerste keer doet het veel pijn. Hij krijgt mij in zijn macht. ‘Je vertelt dit niet aan je ouders,’ waarschuwt hij mij, ‘anders komt de politie en raak ik mijn verblijfsvergunning kwijt. En dan zie je mij nooit meer terug. Want je bent dom en andere jongens willen geen verkering met jou als je met mij naar bed bent geweest.’

Loverboy, pooierboy

Ik schrik er wel van en ik houd mijn mond erover. Later komt hij aan met een probleem. ‘Ik heb een beetje te veel geld uit gegeven aan de hotels. Die moet ik terug betalen. Ik heb 4 vrienden waar je mee naar bed kan en die geven geld aan mij. Doe es met hun wat hun vragen, anders is het voorbij.’ Ik ben bang om hem kwijt te raken en doe wat hij zegt. Ik blijf met het geheim rond lopen.

De hele dag opgewonden

Ik voel me elke dag opgewonden en de jongens op het plein zitten aan mijn gevoelige plekken. Ik weet niet dat het zondig is want ik ken de bijbel niet. Mijn vader was katholiek. Toen mijn ouders waren gescheiden, kwamen verkeerde vrienden aan de deur. Ik word bij mijn vader geplaatst, samen met mijn broer. We doen seksuele experimenten. Ik moet een striptease doen van de vrienden van mijn broer.

Mijn vader en mijn broer

Later ben ik alleen thuis en ik lig op bed. Mijn vader komt bij me en fluistert: ‘Ontspan je eigen.’ Hij begint mij te vingeren en ik kom klaar. Hij doet het elke avond. Mijn broer word geslagen door mijn vader, als hij dingen uitspookt met zijn vriendjes. Hij gaat daarna meer seks met mij doen. Hij koopt een vibrator en Spaanse vlieg en hij doet het in mijn sapjes of koffie zodat ik erg geil word.

Ik word uitgemaakt voor hoer

Mijn vader kan doen met mij wat hij wil. Op school word ik uitgescholden voor hoer. Ik weet niet wat een hoer is. Pas later kom ik erachter dat ik misbruikt ben. Ik kan niets doen. Niemand zal mij geloven, denk ik verdrietig. Zelfs mijn voormalige vriendje gelooft mij niet. ‘Je vind het toch lekker, geil wijf, debiel,’ zegt hij.

Debiel!

‘Je zit op een school voor debielen,’ zegt hij. Ik besef ook niet precies wat debiel inhoudt. Dan begint hij gek te doen en moet ik vreselijk lachen. Ik denk dat hij een grapje maakt. Mijn moeder legt uit dat de school is voor kinderen die niet goed kunnen leren. Maar ik kan lezen en schrijven. Alleen rekenen vind ik lastig. Ik woon bij mijn vader, maar ga weleens bij mijn moeder op visite. Ook tegen haar zeg ik niks. Ik ben bang dat ik niet word geloofd en dat alles mijn eigen schuld is.

Ik begin te zien dat ik misbruikt ben

Als ik er achter kom via mijn vriendin dat me eerste partner mij misbruikt, heb ik het uitgemaakt. Later krijg ik een klasgenoot die aan epilepsie lijdt. Hij heeft vaak toevallen. Ik heb medelijden met hem. We gaan veel om met elkaar en ook samen vrijen. Mijn vader komt erachter en ik moet het van hem uitmaken. Dat doe ik dus niet. Ja, hij mag dus wel aan mij zitten. Ik houd de relatie geheim.

Emigreren

Mijn vader hertrouwt met een buitenlandse vrouw die 5 talen kan. Hierna moeten wij emigreren. Maar ik mis wel mijn nieuwe vriend. We schrijven brieven naar elkaar. Na 3 maanden mogen we terug naar Nederland omdat het averechts werkte bij ons.

Angsten

Dan ontstaan mijn angsten. Ik krijg hyperventilatie. Ik loop weg van huis en later word ik uit huis geplaatst. Daar krijg ik werk, toen ik in een kindertehuis kwam. Later werd er bemiddeld tussen me ouders en mij. Zij hadden nog drie dochters gekregen.

Incest

Ik ben getrouwd en krijg twee zoons. Dan lees ik iets over incest. Ik herken mezelf erin. Ik volg therapieën maar die helpen niet. Als ook mijn toenmalige schoonvader mij betast, heb ik het gehad. Mijn ex-man gelooft me niet. Hij gaat hierna zelfs vreemd. Na dertien jaar in de hel geleefd te hebben met hem, met veel verwijten, vernedering en met weinig liefde ga ik scheiden.

Ik doe mijzelf pijn

Ik begin me zelf te pijnigen. Ik snijd mijn armen. Ik ga mezelf bijten en veel drinken. Bij een psychiater krijg ik de diagnose dat ik borderline heb. Ik heb er veel over gelezen.

Rust, verwerking en vergeving

Maar nu ik veel ouder ben, zit ik in een rustiger vaarwater. Mijn zoons zijn volwassen en wonen op zichzelf. Dit verhaal geeft mij de ruimte voor verwerking. Mijn ouders heb ik vergeven. Zo dank ik God met blote handen.

2 gedachten over “Winnende verhaal wedstrijd maart: Mijn grootste geheim

  1. Heftig, ik vind het bijzonder knap van je dat je dit alles een plekje hebt kunnen geven. Moeilijker vind ik het vergeven, dit is bij mij echt een moeilijk punt. Dat lukt mij na jaren nog steeds niet.
    Bedankt om dit met ons te delen.
    Mvg

  2. Wat mij ook verdriet deed na al die jaren wat ik heb mee gemaakt was dat ik door de miskraam van mijn eerste kind geen begrip kreeg. Het leefde in me buik en het was een meisje. Ik heb 2 zoons met een beperking en kunnen geen vader worden. Ik kan geen oma worden. Elke keer als ik jonge kennissen zie die een baby verwacht en mij beloofd om oppasoma te worden, werd ik teleurgesteld. In 2005 was ik blij om voor een tweeling te zorgen, dat waren meisjes en hun broertje. Het gezin ging uit elkaar. Hun verhuisde naar een andere plaats. Ik zit met 2 lege handen. Mijn partner en ik zorgen wel voor elkaar en ik heb nog een kat van 12 jaar. Het doet me nog veel pijn om geen baby in me arm te voelen. Om liefde kwijt te kunnen. Mijn moeder zelf was niet echt voor mij geweest en niet voor mijn zoons. Ik ervaar dit als vrouw dat ik me eenzaam voel hierdoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.