4 gedachten over “Zelftest Angsten

 1. Hallo,

  Ik ben als meisje van 8 jaar seksueel misbruikt door mijn 8 jaar oudere broer.
  Op 34 jarige leeftijd (inmiddels moeder van 2 kinderen in de leeftijd van 4 en 6 jaar) ben ik in therapie gegaan. Mijn broers en zussen heb ik op de hoogte gebracht van wat mij is overkomen. Hier kan ik ook een boek overschrijven!
  Toen mijn zoon 18 was, heb ik hem verteld wat er met mij als kind is gebeurd. Dit was naar aanleiding van een onplezierige toestand met mijn broers en zussen. Mijn dochter heb ik het op 17 jarige leeftijd verteld, Dit naar aanleiding van een vraag waarom haar nichtje (de dochter van mijn broer die mij seksueel heeft misbruikt) nooit bij haar kwam logeren als ze in Nederland waren.
  Als kind heb ik altijd heel veel gevoeld maar kreeg nooit een antwoord als ik met mijn vragen bij mijn ouders kwam. Alles werd onder het tapijt geveegd en doodgezwegen. Over gevoelens werd niet gesproken. Dit heeft bij mij groter leed veroorzaakt dan het seksueel misbruik aan zich. Problemen zijn van alle tijden, het is belangrijk hoe men hiermee omgaat.
  Kinderen voelen haarfijn aan als er iets niet in de haak is, hoe subtiel ook en dus ben ik een groot voorstander om kinderen op de hoogte te brengen van wat er speelt, uiteraard aangepast aan de leeftijd van het kind.
  Helaas heb ik mijn kinderen, onbewust, met heel veel leed opgezadeld. Doordat ik uit een ziek familiesysteem kom en bepaalde vaardigheden niet heb kunnen ontwikkelen, heb ik mijn kinderen hiermee belast.

 2. Ik weet niet of ik daadwerkelijk ben misbruikt, ik herinner mij vaag een moment dat ik samen met mijn vader in bad zit en dan zingt hij een liedje over een klokken die tingelen zodra dan de klokken begonnen dat pakte ik zijn penis en deed zo dan de klokken na en dat vond hij en ik toen leuk. Dit is het enigste wat ik mij herinner verder weet ik niks. Dit gebeurde toen ik zo rond de 4 jaar oud was. Toen ik 5 jaar was zijn mijn ouders een vechtscheiding begonnen wat 2 jaar heeft geduurd. Mijn vader heeft niet willen scheiden en heeft dit naar mij geuit met allerlei opmerkingen over mijn moeder als ik dan bij hem was in het weekend, geen leuke opmerkingen…zoals als ik haar zie lopen op het zebrapad dan geef ik gas en rij haar dood…of als ik niet bij haar was blijven lopen dan was ik niet zon achterbaks kind geworden. Mede daardoor is onze band uiteindelijk slecht geworden en ik heb hem jaren niet gezien later wel weer iets contact gehad maar ik kreeg alsnog onderwatersteken van hem en heb toen het contact weer verbroken hij is vorig jaar overleden en ik ben wel naar zijn uitvaart geweest maar niet naar zijn sterfbed waar ik ook geen behoefte aan had. Nu besef ik mij dat ik problemen heb met mensen vertrouwen, hoe dichter mensen komen hoe meer ik mijzelf afsluit, ik durf dan niet meer echt te praten over gevoelens ik ben bang dat ik dan weer wordt gekwetst. Soms herinner ik mij ook ineens weer dromen uit mijn jeugd waar ik niet over durfde te praten omdat het luguber was. Toen ik 10 jaar en alleen met mijn vader en een vriendin van hem op vakantie was droomde ik dat ik samen met de hond van mijn vader in het bos liep en achtervolgd door wolven, uiteindelijk belanden we in een soort put of hol en de wolven liepen erlangs dus was ik met de hond veilig later zag ik dat in die droom dat mijn vader het vel van de vagina van de hond afsneed en ik zag toen een grijs gekleurde vagina wat eruit zag als een menselijke vagina gewoon een sneetje zeg maar terwijl een vagina van een hond er natuurlijk heel anders uit ziet. Ik ben er dagen vanslag geweest maar durfde dit niet te vertellen. Ik snap nu nog steeds niks van die droom maar ik besef dat als je 10 jaar ben dit geen normale dromen zijn en ik ben door dit soort dingen zwaar gaan twijfelen of ik idd ben misbruikt door mijn vader. Ik herinner mij niet zoveel.

 3. Ik werd vanaf toen ik 8 jaar was betast door een buurjongen. En tevens door een oom van me toen ik 12 was. Toen ik 14 jaar werd, misbruikt me vader mij. En ik werd door de vriend van me vader misbruikt. Verder handelingen wat gedwongen werd om seksuele handelingen te doen, zoals striptease, spelletjes met opdrachten zoals doen, durf of waarheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.