Een amethist op de cover

Amethist op de cover

Voor de illustraties van mijn boek heb ik gekozen voor foto’s van Agnes van de Graaf. Zij maakt geweldige macro-opnames, waaronder die van deze amethist, die een sfeer weet te pakken, een emotie weet uit te drukken en ik mocht met haar samen in haar enorme voorraad foto’s kijken om de meest passende eruit te sorteren. Het resultaat vind ik echt fantastisch.

Op gevoel kozen deze coverfoto. Al vrij snel bedacht ik me daarbij wat me van de amethist me aanspreekt en waarom ik het zo passend vind voor mijn boek.

Zoveel moois zit verborgen onder die harde grijze buitenkant en pas als het donker doorbroken wordt komt de schoonheid van de amethist aan het licht

Toen ik daarbij op internet keek voor de betekenis en de helende krachten van de amethist wist ik het zeker: onze intuïtie was de juiste.

De werking van de amethist

De steen laat de drager rechtvaardiger oordelen en handelen. Amethist bevordert geestelijke en lichamelijke reiniging, spiritueel inzicht en innerlijke rust. Door Amethist wordt fantasie versterkt en worden echte vriendschappen versterkt, terwijl valse vrienden juist worden verdreven.

Amethist schenkt vertrouwen en rust. De steen neemt angsten weg, vermindert woede en verdriet.

De Amethist verbetert het concentratievermogen, helpt tegen migraine, rugklachten en woede-uitbarstingen. Hiernaast heeft de steen ook een positieve werking tegen slapeloosheid en nachtmerries.

Positieve werking

Stuk voor stuk zijn de klachten waarop de steen een positieve uitwerking heeft zaken die bij slachtoffers van seksueel misbruik op latere leeftijd een grote rol kunnen spelen. Een passende steen dus, langs alle kanten, voor de cover van mijn boek over helen van seksueel kindermisbruik. Ik hoop dat mijn boek ook wat van die helende kwaliteiten zal blijken te hebben voor de lezers.

Zelf ervaren?

Wil jij de positieve werking van de amethist ervaren? Een goede manier om de kracht van deze steen te ervaren is om een steentje in een fles met water te doen. Je drinkt dan water waar de kracht van de steen in is gaan zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.