“Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij!”

Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij!

Op dit moment leg ik de laatste hand aan het manuscript. De hoofdtekst van ‘Helen van seksueel misbruik’ is klaar, nu nog een paar goede therapeuten naar wie ik in het boek kan verwijzen. Die zijn net als toen ik mijn eigen seksueel misbruik aan het verwerken was, best lastig te vinden.

Goede hulpverleners gezocht

Ik wil graag in contact komen met goede hulpverleners die zich in de problematiek van de volwassen overlever van seksueel misbruik gespecialiseerd hebben. Die mensen kunnen begeleiden bij het helen van seksueel misbruik.

Ken jij iemand? Heb je goede ervaringen met een bepaalde therapeut? Laat het me weten, wellicht komt hij/zij in mijn boek. Zo helpen we elkaar.

Inmiddels is het boek te koop via: de boekwinkel

Update: De tweede editie

Een paar maanden na het uitkomen van het boek was het al tijd voor een tweede editie. De voornaamste reden was de wetswijziging waardoor ernstig seksueel misbruik niet langer verjaart in Nederland. De andere reden was dat het probleem van het vinden van goede hulpverlening om te helen groter is dan ik bij het verschijnen van mijn boek vermoedde. Tijd dus om daar verandering in te brengen.

Ben jij op zoek naar een geschikte therapeut?

Heb jij mijn boek gelezen of ben je op een andere manier op deze pagina terechtgekomen? Ben jij seksueel misbruikt of heb je te maken met iemand die seksueel misbruikt is? Je hoeft het niet alleen te dragen. Passende hulp is belangrijk en die is te vinden op: hulpverlening na seksueel misbruik

Ben jij therapeut?

Ben je therapeut en weet je niet zeker of je genoeg over seksueel misbruik weet om passende hulp te bieden? Sluit je aan bij hulpverlening na seksueel misbruik en volg één van de opleidingen die ik hierover verzorg. Je vindt de opleidingen hier

2 gedachten over ““Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij!”

 1. Goedemorgen Ivonne, wat goed dat jij dit boek schrijft. Ik durf het mijne nog steeds niet te schrijven, ook al ondersteun ik mannen en vrouwen in hun proces van commingout en op hun weg naar herstel en erkenning. Ben ook bezig met de voorbereiding om in workshop vorm voorlichting te gaan geven over de gevolgen en hoe verwerkingsprocessen verlopen. De therapeute die mij ooit geholpen heeft is Laya Stierman, ze werkte toen in Utrecht.
  Ik hoop nog iets van je te horen.
  Warme groet,
  Marie Louise

  • Hoi Marie Louise,

   Dank je wel voor je reactie. Ik ga zeker speuren naar de therapeute die je noemt. Ik hoop met mijn verhaal ook jou een beetje te kunnen ondersteunen. Volgens mij is het belangrijk dat verhalen verteld worden, voor de toehoorders maar zeker ook voor de vertellers. Ik heb mijn boek meer dan drie jaar geleden geschreven, de hoofdtekst in elk geval, maar het heeft me tot nu toe gekost om er echt aan toe te zijn om er ook de openbaarheid mee te zoeken.

   Warme groet,
   Ivonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.