Partnerdag in Arnhem!

Als je partner seksueel misbruikt is

Wanneer je partner, soms na jaren, vertelt dat hij of zij misbruikt is, lijkt het alsof de grond onder je voeten wegzakt. Hoe kan het dat je dit nooit eerder hebt gemerkt? Was alles dan een leugen? En komt het ooit nog goed?

Na de eerste schok komen meer vragen:

  • ‘Hoe kan ik het beste met stemmingswisselingen omgaan?’
  • ‘Waarom is hij of zij niet bozer op de dader?’
  • ‘Ben ik zo bedreigend dat we niet eens meer knuffelen kunnen?’

Als partner van iemand die seksueel misbruikt is, kom je een behoorlijk pakketje aan problemen tegen waar je mee om moet leren gaan. Maar alle aandacht gaat op dat moment uit naar je partner. Logisch en begrijpelijk, maar ook een valkuil, want jij bent ook belangrijk en staat voor een klus waar je niet op voorbereid was.

Kom naar de partnerdag!

Op de partnerdag wissel je van gedachten met andere partners over de problemen die je tegen komt. Je gaat met elkaar in gesprek over hoe je omgaat met het soms irrationele en onvoorspelbare gedrag van je partner. Je vindt vergelijken en herkenning in de verhalen van anderen.

De organisatie van de partnerdag

Lien Daams en Ivonne Meeuwsen organiseren deze partnerdag die vooral in het teken staat van onderlinge uitwisseling. Lien en Ivonne zijn twee ervaren en ervaringsdeskundige hulpverleners. Ivonne heeft ook specifiek gewerkt met het begeleiden van partners. Samen hebben we twee thema’s gekozen om over uit te wisselen:

  • Seksualiteit en intimiteit: als seks niet meer vanzelfsprekend is
  • Hoe blijf je als partner trouw aan jezelf?

De bijeenkomst is bedoeld om samen te komen met andere partners van en te praten over wat je daarin zoal tegenkomt. Want gedeelde smart is halve smart én wellicht kun je van de ervaring van anderen iets leren.

Waar:

Arnhem

Wanneer:

21 juni 2014

Hoe laat:

Van 11.00 uur tot 16.00 uur

Wat kost het:

25 euro inclusief gezamenlijke lunch

Voor wie:

iedereen die partner is (geweest) van iemand die seksueel misbruikt is, daar problemen in ervaart en graag eens met andere partners daarover van gedachten wil wisselen

Deelname:

Minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers

Geef je nu op:

[contact-form][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.