Helen van seksueel misbruik gaat de wereld in!

Mijn boek gaat de wereld in!

Ik vond het heel spannend om de dag na de lancering de eerste reacties al te krijgen. Zouden mensen het een mooi boek vinden? Natuurlijk heb ik tussentijds feedback gekregen van de mensen die me geholpen hebben maar die kennen mij persoonlijk, en wie weet zijn ze gewoon wel aardig in plaats van eerlijk. De eerste reactie van buitenaf was van Lou Repetur en die was heel enthousiast terwijl ze dagelijks met seksueel misbruik en geweld werkt. Dat gaf moed, maar toch bleef het spannend.

Gelukkig kwam er via twitter of facebook al heel snel reactie! Iemand had in één adem ongeveer 80 bladzijdes gelezen en was ontroerd, geraakt. Vond het een mooi boek! Mijn schouders zakten gelijk 5 cm. Inmiddels is Helen van seksueel misbruik overal in Nederland goed ontvangen. Er is ook een bestelling naar Spanje gegaan en binnenkort gaat er een naar Griekenland. Mensen vinden het mooi, helder en leesbaar geschreven. Rakend en ontroerend zeggen ze. Mensen geven aan door mijn boek beter te snappen hoe ingrijpend seksueel misbruik is.

Mensen bewonderen mijn moed. Dat had ik niet verwacht. Voor mijn gevoel kwam er geen moed bij kijken om het boek in de wereld te zetten. Het moest gewoon gebeuren. De boodschap van het boek, dat je kunt helen van seksueel misbruik, moet bekend raken. Maar in het maken van mijn verhaal voor Diana (zie hieronder) kwam ook moed naar voren. De moed om je eigen heldin te zijn. Om de ontmoeting met je innerlijke demonen, je eigen angsten aan te gaan. De moed om jezelf in al je kwetsbaarheid te laten zien. Want kwetsbaarheid is kracht.

Een ontmoeting met jezelf

Op de dag van de lancering van mijn boek word ik benaderd door Diana Bergsma om één van de verhalen te worden in haar boek: ‘Een ontmoeting met jezelf’.

Ik twijfel geen moment. Ik ken Diana als een uitstekende coach en met haar hulp heb ik in minder dan een maand mijn autobiografische verhaal over seksueel misbruik helder op papier weten te krijgen. Een korte versie natuurlijk, maar de essentie van wat mij drijft staat er in. En van 17 andere vrouwen. Een boek waar ik in elk geval erg benieuwd naar ben. Komen jullie het ook bewonderen in Driebergen?

book Diana

Boekpresentatie “Een ontmoeting met jezelf”:

Zondag 14 April 2013
14.00 – 16.00 uur
Boekhandel Jacques Baas
Traay 4C
3971 GN Driebergen

Nu Kopen: Boekenroute

Eén gedachte over “Helen van seksueel misbruik gaat de wereld in!

 1. Geachte Mijnheer/Mevrouw,

  Wij zijn vijf studenten van de Plantijn Hogeschool te Antwerpen. Binnen de opleiding Orthopedagogie hebben we de opdracht gekregen om een afstudeerproject te maken. Dit project werken wij uit op vraag van de organisatie Fara. “Fara is een luister- en informatiepunt rond zwangerschapskeuzes” (Faranet, z.j.). We hebben de opdracht gekregen om een onderzoek uit te voeren naar de beleving van vrouwen die ongepland zwanger zijn ten gevolge van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Om dit te kunnen verwezenlijken zouden we graag met een aantal deskundigen in contact willen komen.

  Als onderdeel van ons afstudeerproject krijgen we ook de kans om ons onderzoek uit te breiden in het buitenland. Wij hebben daarom voor Nederland gekozen omdat we zo meer te weten willen komen over de begeleidingsvorm van deze doelgroep.
  Tijdens ons opzoekwerk viel ons oog op jullie website. Wij zouden graag wat meer te weten komen over jullie werking en wat jullie kunnen betekenen voor vele vrouwen. Welke ervaring hebben jullie met de beleveniswereld van deze vrouwen en hoe gaan jullie hiermee om?

  Graag willen we vragen of het daarom mogelijk is om jullie voorziening te bezoeken. Onze Internationalestudie reis naar Nederland zal plaatsvinden aanstaande maandag 22 april tot 26 april. We moeten minstens vier bezoeken brengen aan organisaties die een meerwaarde kunnen zijn voor ons eindproject. Als u bekend bent met andere organisaties die een verrijking kunnen betekenen voor ons project, horen wij dit graag.
  Tevens willen wij ons excuseren dat deze studiereis zo snel volgt op de email.
  Als u vragen of bedenkingen heeft kan u ons bereiken via onderstaande contactgegevens.

  Graag zouden we spoedig antwoord willen krijgen.

  Alvast bedankt,

  Projectgroep: Studenten Plantijn Hogeschool
  project24.plantijn@gmail.com
  Tel: 0032 472/33.15.54 (Lene Soetewey)
  Namens Plantijn Hogeschool en Fara willen we u alvast bedanken.
  Hopend op uw medewerking,
  Lore Adriaenssens
  Salima El Boumediani
  Julie Engelmann
  Kelsey Vastavel
  Lene Soetewey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.